II Jornada d’immersió estratègica del Clúster Hàbitat

La segona edició de les jornades del Clúster Hàbitat, celebrada a l’hotel Balneari Blancafort de La Garriga el 24 i 25 de febrer, va agrupar les empreses del sector de l’habitatge amb l’objectiu de convidar-les a treballar amb estratègies conjuntes.

Per què treballar en clau clúster? Joan Martí, gerent de dinamització de clústers d’ACC1Ó, va obrir les jornades amb la missió d’aproximar als assistents el concepte de Clúster Hàbitat com l’oportunitat de negoci més adequada avui dia per a la innovació i el posicionament estratègic.

El professor de l’IESE José Luis Nueno, va desvetllar les estratègies d’èxit que ofereix el sector així com els reptes que ha d’afrontar en un present immediat. De cara al futur, el Sr. Fréderic Loeb, de VIA, va apuntar les tendències del sector, mentre que Natividad Herrasti, de Microsoft, i Oscar Chabrera, de THOFU, van centrar-se en les tecnologies que es veuran aviat a les llars i els establiments hotelers, respectivament.

Les jornades van dedicar també un espai a la situació del Clúster Hàbitat al País Basc per tal d’establir comparatives amb Catalunya, realitat que va descriure Eduardo Jiménez, tècnic d’Hàbic.

Els assistents van poder escoltar aquestes i d’altres ponències d’experts que convidaven a la reflexió, així com tenir l’oportunitat de compartir bones pràctiques i visions conjuntes de futur amb altres empresaris del sector de l’habitatge.

El professor José Luis Nueno analitza els aspectes més rellevants de l’entorn empresarial actual i les possibilitats per assolir l’èxit. En aquest sentit, enfoca la mirada a qüestions que l’empresari en general, i el sector Hàbitat en concret, no pot deixar de banda, emmarcades en la demografia, el valor dels diners, la sostenibilitat i la digitalització.

Publicat en l’Anella: Coneixement i networking empresarial.

25 febrero, 2011

Ir al article: http://www.anella.cat/web/portal/jornades/-/custom_publisher/gU3q/27281195/II+Jornada+d%C2%B4immersi%C3%B3+estrat%C3%A8gica+del+Cl%C3%BAster+H%C3%A0bitat

 

Etiquetas: ,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*