Comexi Group, Sintagmia i l’Hospital Sant Joan de Déu, reconeguts com a casos d’èxit empresarial per ACCIÓ i l’IESE Business School

Els casos s’han presentat aquest matí a la 3a Jornada de Canvi Estratègic en Clústers, emmarcada dins la política de clústers de la Generalitat.

IESE Business School incorporarà les tres experiències a la docència de les seves escoles de negoci arreu del món.

El conseller Felip Puig ha inaugurat la sessió i ha destacat que “el canvi estratègic per adaptar-se a un entorn canviant és un factor clau de competitivitat i un dels eixos de la política de clústers de Catalunya des dels seus inicis”.

Les companyies catalanes Comexi Group, Sintagmia i l’Hospital Sant Joan de Déu han estat reconegudes com a casos d’èxit empresarial per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i l’IESE Business School. Les tres experiències s’han presentat aquest matí a la 3a Jornada de Canvi Estratègic en Clústers, celebrada al Campus Nord de l’IESE amb la participació del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Les tres empreses formen part de clústers catalans i han passat per un procés de canvi d’estratègia empresarial per a ser més competitives. En la seva intervenció, Puig ha explicat que “el canvi estratègic per adaptar-se a un món canviant és un factor clau de competitivitat i un dels eixos de la política de clústers de Catalunya des dels seus inicis”. Segons el conseller, el model de clústers es caracteritza per “l’impuls públic i el lideratge privat” i per “la cooperació empresarial per a situar-se en un entorn global”.

A la jornada també hi han participat el professor de l’IESE i autor dels casos, José Luis Nueno, el president de Comexi, Manel Xifra, el gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, i el gerent de Sintagmia, August Tarragó. Els tres casos d’èxit s’incorporaran a la docència de l’IESE Business School, que compta amb diversos campus arreu del món (Barcelona, Madrid, Munic, Nova York i Sao Paulo) i està vinculada a nombroses escoles de negocis. Això permetrà que directius d’arreu del món estudiïn els models de negoci d’aquestes empreses catalanes.

SINTAGMIA (membre d’INDESCAT i Clúster de Salut Mental)

L’origen de Sintagmia és l’empresa Llop- Gestió de l’esport, que als seus inicis oferia serveis de gestió d’equipaments esportius per a administracions públiques.  Després d’un període de forta expansió, els ingressos es van estancar. Llop-  Gestió de l’Esport va apostar pel creixement a través d’adquisicions d’empreses i del desenvolupament de conceptes innovadors.

Així, el 2014 van crear Sintagmia, que aglutina cinc companyies sota la mateixa marca: Gonnafit (activitats outdoor en parcs o zones urbanes), Vivències (activitats d’oci per a escoles, grups i famílies), MN (manteniment i neteja d’instal·lacions) i E3 (activitats per a gent gran). Sintagmia factura actualment 11M€ i té més de 600 treballadors.

COMEXI Group (membre del CEQUIP i Clúster del Packaging)

Comexi Group és una empresa familiar catalana líder en el subministrament de béns d’equipament per a la indústria de la conversió de l’envàs flexible. La xifra de negoci del 2014 ha estat de 121M€ i el 97% es destina al mercat internacional.

En un sector amb una forta competència de grans multinacionals, Comexi ha fet de l’aposta per la sostenibilitat, la personalització de la maquinària a les necessitats del client i la proximitat un avantatge competitiu. Els seus objectius per als pròxims 5 anys van encaminats a doblar la xifra de negoci mitjançant una major penetració en el segment “Top 20” de convertidors, una major facturació en serveis i el posicionament de la tecnologia offset en el sector.

Hospital de Sant Joan de Déu (membre del Kid’s Cluster i Clúster de Salut Mental)

L’Hospital Sant Joan de Déu és una institució sanitària innovadora especialitzada en els nens, els adolescents i les dones. En un context condicionat per les restriccions pressupostàries i la baixada de la natalitat, l’Hospital ha impulsat un pla estratègic per posicionar-se al món com a referent en natalitat i medicina infantil d’alta complexitat. Així, en només 4 any, ha multiplicat per 50 el número de pacients estrangers.

Actualment l’hospital es troba immers en l’elaboració del pla per al 2020 i, al mateix temps, aposta per la col·laboració amb altres agents per impulsar la innovació.

Notícia publicada a la web d’ACCIÓ Agència per a la competitivitat de l’empresa el 15 de desembre de 2015.

Anar a la notícia: http://accio.gencat.cat/cat/empresa-ACC1O/premsa/noticies-notes-premsa/2015/151215_iese.jsp

Etiquetas: , , ,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*