ACCIÓ i l’IESE Business School presenten els casos d’èxit empresarial de Bella Aurora, Fluidra i Kibuc

Les empreses catalanes Bella Aurora, Fluidra i Kibuc han estat reconegudes com a casos d’èxit empresarial per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat- i l’IESE Business School. Les tres experiències s’han presentat aquest dimarts a la 4a Jornada de Canvi Estratègic en Clústers, celebrada al Campus Nord de l’IESE amb la participació de la directora general d’Indústria, Núria Betriu.

Les tres empreses formen part de clústers catalans acreditats pel programa Catalonia Clusters i han passat per un procés de canvi d’estratègia empresarial per a ser més competitives. En la seva intervenció, Betriu ha explicat que “el canvi estratègic és un factor clau de competitivitat per a les empreses que han d’adequar-se a un entorn canviant”. Betriu ha afegit que “estem davant d’un canvi de paradigma que és la nova revolució industrial, i en aquest entorn la política de clústers hi té un paper molt important”.

La directora general d’Indústria s’ha referit a Bella Aurora, Fluidra i Kibuc com “exemples d’empreses catalanes que han apostat pel mercat global i per la diferenciació que aporten el valor afegit i la innovació”. A la jornada també hi han participat el professor de l’IESE i autor dels casos, José Luis Nueno, el director general de Bella Aurora, Josep Maria Martínez, el director d’R+D de Fluidra, David Tapias, i el president de Kibuc, Xavier Sòria.

Els tres casos d’èxit s’incorporaran a la docència de l’IESE Business School, que compta amb diversos campus arreu del món (Barcelona, Madrid, Munic, Nova York i Sao Paulo) i està vinculada a nombroses escoles de negocis. Això permetrà que directius d’arreu del món estudiïn els models de negoci d’aquestes empreses catalanes.

KIBUC (membre de l’Habitat Cluster Barcelona)

L’empresa del sector del moble Kibuc, amb seu a Cardedeu, ha sabut superar el període d’incertesa econòmica i la forta competència en el sector gràcies al disseny de productes propis i a importants inversions en màrqueting. Fundada l’any 1993, Kibuc compta amb una xarxa de 53 botigues a l’Estat espanyol i ha obert 6 noves botigues en l’últim any i mig.

FLUIDRA (membre del Catalan Water Partnership)

Fluidra ha llançat recentment al mercat el nou sistema “Fluidra Connect”, que es basa en l’aplicació de l’Internet of Things dotant d’intel·ligència les piscines, per poder-la gestionar des del núvol i a través d’una app. L’empresa, dedicada al desenvolupament d’aplicacions per a l’ús sostenible de l’aigua, podrà gestionar en remot informació com la temperatura, l’estat de l’aigua o els nivells de clor i pH. Fluidra, que té la seu a Sabadell i és líder a l’Estat espanyol, compta amb 4.000 treballadors i està present a 45 països.

BELLA AURORA (membre del Beauty Cluster Barcelona)

Bella Aurora Labs ha estat reconeguda principalment pels seus productes centrats en el tractament de les taques de la pell amb la seva marca centenària del mateix nom. Tot i la forta competència del sector i la debilitat del mercat, Bella Aurora ha experimentat un creixement elevat, a doble dígit, any rere any, degut a l’estratègia de l’enfoc radical en especialitats, una activitat multicanal i una gestió centrada en les persones. L’empresa exporta a tot el món des de la seva seu a Santa Coloma de Cervelló i té un equip de més de 200 professionals.

Nota de prensa publicada por ACCIO el 30 de Noviembre 2016 (http://accio.gencat.cat/cat/empresa-ACC1O/premsa/noticies-notes-premsa/2016/iese_clusters.jsp )

Etiquetas: , , , , , , ,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*